Over mij

Mijn missie is om vrouwen te helpen een goed gevoel te krijgen over hun lichaam en hun eetgewoontes 

Lekker in je vel
Elke vrouw verdient het om zich lekker in haar vel te voelen. Medio 2013 zat ik niet lekker in mijn vel. Net als vele vrouwen ben ik ook een emotie-eter. Geen goede combinatie want ik kwam kilo’s aan. En met de kilo’s groeide ook de onzekerheid en verminderde mijn energie. Ik begon steeds meer uit balans te raken. Toen ik op ruim 17 kilo overgewicht zat ging bij mij de knop om. Dit kon zo niet langer. Ik wilde mij weer energiek, fit en mooi voelen. Het roer moest om. Op naar een gezonde levensstijl dus. Ik had altijd al graag aan een fitnesswedstrijd mee willen doen dus ik besloot me hiervoor in te schrijven. Dit was gelijk een stok achter de deur. Onder het motto je kunt alles bereiken wat je wilt ging ik met een ijzeren discipline aan de slag.

‘’Toen ik de 17 kilo overgewicht bereikte ging bij mij de knop om. Dit kon zo niet langer’’

Maandenlang afzien
Ik werkte 10 maanden lang keihard aan mijzelf. Ik volgde een streng dieet en besteedde urenlang in de sportschool aan krachttraining en cardio. Ik viel hierdoor ruim 17 kilo af en voelde me steeds zelfverzekerder over mijn lichaam.
December 2014 was het zover: mijn eerste fitnesswedstrijd. Een wedstrijd die ik, tot grote verbazing van iedereen, ook nog won! Ik was zo trots op mezelf. Het maandenlange afzien had vruchten afgeworpen, ik had een fantastisch resultaat behaald! Ik voelde me zelfverzekerder en had veel meer energie en zelfvertrouwen om alle ballen hoog te houden en de kracht om mijn ideeën door te zetten.

Voor altijd diëten?
Maar hoe moest dat nu verder met eten en sporten? Als ik mijn figuur wilde behouden betekende dat dan dat ik voor altijd een dieet moest volgen en urenlang moest sporten? Het leek wel of er niets anders op zat. Dus woog ik jarenlang mijn eten af omdat ik strikt volgens een eetschema at waarbij nauwkeurig was berekend hoeveel calorieën ik binnen kreeg per dag. In het weekend mocht ik minder gezonde dingen eten zoals patat met mayonaise, ijs of een witte boterham met chocopasta. Maar vaak ging ik te ver en at ik door tot ik misselijk was. In de tussentijd werd ik ook weer voller, dat zorgde ervoor dat ik nog strikter wilde diëten om niet nog meer aan te komen en mijn figuur te behouden.

Foodstress
Maar het strikte diëten zorgde juist voor behoefte aan veel en ongezond eten waardoor het een grote uitdaging werd voor mij om mijn figuur te behouden. Dit ging zo door tot ik in 2017 helemaal klaar was met het eten volgens restricties en regels en de ‘foodstress’ die ik daarvan kreeg. Voor mij geen diëten, calorieën tellen, eten afwegen, verboden producten of stress om eten meer. Ik wilde een gezonde relatie met eten en mijn lichaam opbouwen. In deze periode leerde ik om meer van mezelf te houden en mijn lichaam als mijn tempel te behandelen. Sindsdien doe ik waar mijn hart sneller van gaat kloppen: vrouwen helpen om voedzamer en gezonder te eten volgens een manier van eten die heel dicht bij ze staat met als bijkomend effect afvallen. Sportles en personal training geven aan vrouwen doe ik al meer dan 20 jaar, dat zal altijd een rode draad blijven in mijn leven. Alleen doe ik dat nu vanuit een andere basis dan voorheen; goed voor jezelf zorgen en je lekker in je vel voelen in plaats van afvallen.

‘’Het begint toch echt bij jezelf op nummer 1 plaatsen. Ik help vrouwen hierbij’’
flexcup

Een uitdaging
Het is een uitdaging voor vrouwen om goed voor zichzelf te zorgen. Laat staan voor werkende moeders. Ze hebben veel ballen hoog te houden en zijn vaak als laatste aan de beurt. Hoe vaak gebeurt het niet dat ze vergeten te eten omdat ze bezig zijn met anderen? Terwijl het toch echt begint bij jezelf op nummer 1 plaatsen. Ik help de vrouwen die ik begeleid hierbij door ze te inspireren en te motiveren hun gevoel zo goed mogelijk te volgen door een manier te vinden die bij hun past en die ze hun hele leven vol kunnen houden. En dat kan voor iedereen anders zijn. Ik hoop nog veel vrouwen te kunnen begeleiden naar de zelfliefde die ze zo hard nodig hebben. Werken aan zichzelf om een gezond eetpatroon te creëren en dagelijks in beweging te zijn. Niet voor een paar weken, maar voor een lifetime

Ben jij geïnteresseerd in een lifestyle waarbij je jouw gezonde gewoontes wel kunt volhouden? Plan een gratis No more jojo check met mij.

Volg De Hartslag!