Mens Met Pik

IMG_0527

Ik ben boos! Ik ben zo boos, ik kan wel een glazen theepot stukgooien tegen de muur. Vooral als het de lievelingstheepot van De Man is.

Zojuist hebben De Man en ik een heftige woordenwisseling gehad. Met als resultaat dat ik zijn nek wel om kan draaien. Wanneer dat gebeurt, verandert hij op slag in een afstandelijk ‘Mens Met Pik’ in plaats van ‘De Man’. Inclusief al zijn horkgenoten. Ze zijn op zo’n moment niet eens een lidwoord waard. Excuses voor mijn taalgebruik, maar voor dit soort volk is grof geschut benodigd.

Want wat kan Mens Met Pik De Vrouw toch drijven. Drijven tot waanzin. Maar deze feminist laat zich niet gek maken. Want dat ben ik namelijk al. Nooit en te nimmer zal ik onder het juk der hufters gebukt gaan want de amazone in mij wordt bij het minste of geringste -in mijn ogen- ongepast gedrag direct geactiveerd. Compleet voorzien van pijl en boog en paard. Uiteraard is dat paard een merrie.

Alles wat ooit leuk en geweldig was aan De Man is net zo snel verdwenen als mijn platte buik na de decembermaand. Ter vervanging worden al zijn flaws in vol ornaat belicht en vervolgens vermenigvuldig ik die met vier. En stom dat ie dan is! Het is algemeen bekend dat De Vrouw en Mens Met Pik als dag en nacht van elkaar verschillen. De simpele zielen moeten klaarblijkelijk toch elke keer opnieuw bewijzen dat ze ondergeschikt zijn aan de sympathieke en vredelievende schepsels met mooie rondingen in plaats van een lelijke uitstulping tussen de benen. En waarom? Joost mag het weten. Ik bedoel: Mens Met Pik mag het weten.

Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus, zo luidt het gezegde. In het Surinaams hebben we trouwens ook zo’n soort gezegde. Nou ja, het is niet helemáál hetzelfde maar het bevat wel het woord ‘mars’. En als je het tegen een Surinaams Mens Met Pik zou zeggen, worden de verschillen tussen beide geslachten nog eens extra benadrukt. Vooral op het gebied van communicatie.

Omdat we anders in elkaar zitten, begrijpen we elkaar niet en zal dat volgens mij ook nooit gebeuren. Zolang er maar met elkaar gecommuniceerd wordt. Via het stukgooien van theepotten, het onwillekeurig gebruik van gezegdes met ‘mars’ of door het schrijven van een blog over Mens Met Pik.

Stiekem gluur ik van achter mijn laptop naar Mens Met Pik en bedenk me dat hij er niets aan kan doen dat hij zo in elkaar zit. Misschien is het tijd om de strijdbijl te begraven. Want eerlijk is eerlijk; ik kan soms niet mét, maar zeer zeker niet zonder. Ook al plak ik hem van tijd tot tijd het liefst een dagdeel achter het behang, ik ben gek op hem. En aangezien ik van het sterke geslacht ben, zal ik de meest wijze zijn en het goed maken. Maar alleen omdat ik het vervelend vind als hij fout zit en we daarom ruzie krijgen. Okee dan, en omdat hij er sexy uitziet als hij boos is.

Volg De Hartslag!

2 thoughts on “Mens Met Pik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.